Burse - Fonduri mutuale

SIF-urile la final de 2020: discounturi de tranzacţionare de la 37% la 60%, pierderi la 2 din 5 societăţi şi active nete totale de 9,5 miliarde de lei, minus 5,6%

♦ Doar acţiunile SIF4 şi-au redus discountul de tranzacţionare în T4/2020, în timp ce SIF1, SIF2, SIF3 şi SIF5 l-au majorat. ♦ Cele cinci SIF-uri au încheiat 2020 cu o capitalizare cumulată de 4,84 mld. lei, minus 19,9% faţă de finele anului 2019.

Acţiunile celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) se tranzacţionau la finele anului 2020 la discounturi faţă de valoarea unitară a activului net (VUAN) cuprinse între 36,6% la SIF Transilvania (SIF3) şi 59,9% în cazul SIF Banat-Crişana (SIF1), arată calculele realizate de ZF pe baza datelor societăţilor şi a preţurilor de tranzacţionare.

Astfel, acţiunile SIF-urilor se tranzacţio­nează la o valoare de piaţă mai mică chiar şi cu 59,9% faţă valoarea activelor nete din por­tofoliu, ceea ce arată că politica de plasa­mente a societăţilor de investiţii financiare, cât şi con­flictele dintre grupurile de acţionari sunt pe­nalizate de investitori. Şi dividendele care au un randament inferior unor companii din BET de exemplu sunt penalizate de inves­titori.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.