Burse - Fonduri mutuale

SIF-urile au pierdut teren la fondul de actiuni Napoca

24.03.2008, 18:42 16

Fondul de actiuni Napoca, administrat de societatea Globinvest din Cluj, a mizat anul trecut pe actiunile companiilor petroliere si din industrie, in conditiile in care titlurile societatilor de investitii financiare (SIF-uri) ocupau primele pozitii in portofoliul fondului in 2006, potrivit raportului anual de administrare emis de societate.
In 2007, fondul deschis de investitii Napoca a raportat un randament anual de 22,2%. Din activele de peste 29 mil. lei (8 mil. euro) ale fondului aproximativ 8,6% au fost plasate in actiuni Rompetroll Well Services (PTR), circa 6,3% in titlurile producatorului de tevi Artrom Slatina (ART), in actiuni ale BRD fiind plasate 6,2% din active anul trecut. In 2006, titlurile SIF Oltenia, SIF Banat-Crisana si SIF Moldova ocupau primele trei pozitii, aproximativ 26% din activele fondului fiind investite in titlurile celor trei societati de investitii financiare.
Al doilea fond deschis de investitii administrat de Globinvest, fondul diversificat Transilvania, a obtinut un randament anual de 8,6% anul trecut, principalele plasamente fiind titlurile SIF Oltenia, SIF Moldova, SIF Banat-Crisana si actiunile Bancii Transilvania cu o pondere totala de 32,2% in activele fondului, situatie similara portofoliului Transilvania in 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels