Burse - Fonduri mutuale

SIF Transilvania: Pe 25 martie 2020 vechea conducere a societăţii a cumpărat alte 3.000 de acţiuni Wirecard, chiar dacă zvonurile despre această companie erau negative. Investiţia la Wirecard este un exemplu perfect de lipsă de viziune investiţională, de capacitate limitată de a reacţiona la un mediu dinamic precum şi de lipsă de înţelegere

SIF Transilvania: Pe 25 martie 2020 vechea conducere a...

Autor: Liviu Popescu

17.08.2020, 17:55 989

SIF Transilvania (SIF3), societate care la finalul lunii iunie 2020 avea un număr de 12.000 de acţiuni Wirecard, la fel precum cel din T1/2020 dar cu o valoare a investiţiei de doar 330.000 de lei, faţă de 6,6 mil. lei, spune că veche conducere formată din Mihai Fercală, Ştefan Szitas şi Iulian Stan, a apreciat ca fiind oportună achiziţionarea unui pachet suplimentar de 3.000 de acţiuni Wirecard pe 25 martie 2020 considerând că zvonurile negative privind această companie nu au acoperire faptică.

“Noul Directorat al SIF Transilvania a analizat situaţia achiziţiilor de acţiuni Wirecard efectuate de societate, premisele avute în vedere la aceste achiziţii succesive şi randamentul aşteptat la momentul investiţiei. Prezentăm investitorilor şi acţionarilor noştri concluziile acestei analize, pentru a lămuri situaţia ridicata de deţinerea de acţiuni Wirecard din portofoliul SIF Transilvania”, arată SIF Transilvania într-un raport semnat de Marius Moldova, preşedinte executiv SIF Transilvania.

Astfel SIF Transilvania arată că “investiţia SIF Transilvania înacţiuni Wirecard este un exemplu perfect de lipsa viziune investiţională, de capacitate limitată de a reacţiona la un mediu dinamic, precum şi de lipsa de înţelegere a investiţiilor în companii din domeniul tehnologiei şi a riscurilor aferente, manifestate de vechea echipa de management a SIF Transilvania”, se arată în raportul publicat luni la bursă.

SIF Transilvania arată că departamentul de tranzacţionare, sub coordonarea vechiului Directorat, şi-a asumat riscuri excesive, sub denumirea generică de tranzacţii înscop speculativ, fără să aibă un profil tranzacţional prestabilit privind randamentul aşteptat versus riscul asumat şi perioada de deţinere a investiţiilor speculative şi, maiales, fără să înţeleagă tipologia emitentului Wirecard.

“În ciuda ştirilor şi a alertelor timpurii existenteînpresa internaţională referitoare la situaţia Wirecard, expunerea SIF Transilvania pe aceasta investiţie a fost crescută îndata de 25.03.2020 cu 33% , de la 9.000 acţiuni la 12.000 de acţiuni. Noua echipa de conducere a SIF Transilvania, în vederea evitării situaţiilor similare ce ar puteasă apară în viitor cu emitenţi din portofoliul SIF Transilvania, a luat o serie de masuri care vizează modificarea procedurilor şi a fluxului de investiţii şi trading, a analizei prealabile investiţionale şi monitorizării permanente a investiţiilor”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO