Burse - Fonduri mutuale

SIF Oltenia refuza o convocare AGA ceruta de CNVM

07.03.2007, 17:52 28

Consiliul de Administratie al SIF Oltenia a respins ieri includerea pe ordinea de zi a Adunarii Generale a Actionarilor societatii a unui punct privind oportunitatea mentinerii in functia de presedinte al societatii a lui Dinel Staicu, desi includerea pe ordinea de zi fusese ceruta de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.
Conform ordonantei CNVM de la 7 februarie, Comisia se va adresa instantei pentru a obliga SIF Oltenia sa includa acest punct pe ordinea de zi. Conform ordonantei, SIF Oltenia are obligatia de a convoca adunarea generala a actionarilor in termen de 60 de zile de la data publicarii ordonantei.
Contactati de Ziarul Financiar, reprezentantii CNVM nu au dorit sa comenteze ieri decizia SIF Oltenia. Societatea a mai anuntat ieri ca va propune actionarilor un dividend brut de 0,07 lei pentru exercitiul financiar 2006, cu 0,01 lei mai mare decat cel platit pentru anul anterior.
Anuntul i-a dezamagit pe investitorii care sperau ca societatea sa distribuie actiuni gratuite din profitul pe anul trecut.
Actionarii vor discuta propunerea administratorilor in data de 27 aprilie, la fel ca si celelalte SIF-uri. De asemenea, Consiliul de Administratie a hotarat, luni, numirea administratorului Buzatu Florian Teodor in functia de director management logistica. Reprezentantii SIF Oltenia nu au putut fi contactati ieri pentru a comenta deciziile Consiliului de Administratie.
Solicitatea CNVM privind discutarea ramanerii in functie a presedintelui SIF Oltenia a fost generata de trimiterea in judecata a lui Dinel Staicu. Staicu a fost trimis in judecata la inceputul lunii noiembrie a anului trecut, alaturi de el fiind inculpat si fostul presedinte al Bancii Internationale a Religiilor (BIR), pentru o frauda de peste cinci milioane de euro.
Din banii obtinuti fraudulos de la BIR, Dinel Staicu ar fi cumparat actiuni la SIF Oltenia, prin intermediul unor societati pe care le controla.
Peste un milion de euro ar fi fost astfel investiti de Staicu in actiuni la SIF Oltenia in conditiile in care era presedinte al societatii.
Curtea de Apel Bucuresti a anulat, la jumatatea lunii trecute, ordonanta Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare prin care administratorul SIF Oltenia, Dinel Staicu, a fost sanctionat cu avertisment pentru nerespectarea conditiilor statutare la numirea unui administrator provizoriu.
CNVM a apreciat ca decizia din aprilie 2006 a Consiliului de Administratie al SIF Oltenia de a propune numirea unui administrator provizoriu a fost nelegala, intrucat nu s-au respectat conditiile statutare privind includerea acestui punct pe ordinea de zi.
CNVM l-a avizat pe Staicu in calitate de conducator al SIF Oltenia, la finele lunii august a anului trecut, dupa ce Consiliul de Administratie al societatii l-a numit in functia de presedinte in luna iunie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO