Burse - Fonduri mutuale

SIF Oltenia a vandut 16,5% din SMR Bals cu 5,6 mil. euro

02.11.2007, 22:00 56

SIF Oltenia si-a lichidat in sedinta de ieri participatia de 16,5% pe care o detinea la societatea SMR din Bals (SMRZ), specializata in constructia si repararea materialului rulant, pentru care a incasat 5,6 mil. euro (18,7 mil. lei).
"Am vandut la SMR Bals pentru ca societatea necesita investitii mari atat pentru modernizare, cat si pe linie de mediu si nu am vazut o piata sigura de desfacere. Nici relatiile noastre cu actionarul majoritar nu au fost tocmai bune", spune Tudor Ciurezu, directorul general adjunct al SIF Oltenia. El a mai precizat ca pachetul de actiuni cedat de societatea de investitii financiare nu a fost cumparat de actionarul majoritar.
Transferul in piata s-a realizat la un pret mediu de 14,7 lei/actiune, cu 52% mai ridicat decat ultimul pret la care aceste titluri s-au tranzactionat ultima data. La acest nivel, valoarea de piata a companiei se ridica la 34 mil. euro.
SIF Oltenia a participat cu circa 3 mil. euro (10 mil. lei) la majorarile de capital de la Biofarm si Otelinox si a achizitionat ieri un pachet de 0,27% din actiunile Transelectrica, pentru care a platit 7,9 mil. lei (2,37 mil. euro). SMR Bals este controlata de societatea MR Investitii Industriale, care detine peste 75% din actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO