Burse - Fonduri mutuale

SIF Oltenia a subscris 1,5 mil. euro la Turism Felix

08.08.2006, 19:50 16

SIF Oltenia si-a exercitat dreptul de preferinta si a subscris 5,3 mil. lei (1,5 mil. euro) in cadrul majorarii de capital derulate de Turism Felix, principalul jucator de pe piata turismului balnear. Turism Felix deruleaza in prezent o oferta publica de vanzare de actiuni, in prima etapa putand subscrie actionarii societatii, iar actiunile ramase nesubscrise de acestia vor fi oferite celorlalti investitori in faza a doua.
Turism Felix intentioneaza sa vanda 77 de milioane de actiuni prin intermediul acestei oferte. SIF Oltenia a subscris 8,8 milioane de actiuni, pachetul corespunzator participatiei de 11,5% pe care societatea de investitii financiare (SIF) o detine in cadrul companiei. Turism Felix este controlata de SIF Transilvania, care detine peste 74% din actiuni.
SIF Oltenia a putut subscrie actiunile la un pret de 0,6 lei/actiune, in timp ce in etapa a doua investitorii care nu sunt actionari ai Turism Felix vor putea cumpara actiuni la un interval de pret cuprins intre 0,6 lei si 1,1 lei/actiune. Pretul la care compania isi va vinde actiunile va fi stabilit la finalul perioadei de desfasurare a ofertei, in functie de cererile de subscriere pe care societatea le va primi.
Prima etapa, in care este permisa exercitarea dreptului de preferinta de catre actionarii Turism Felix, inregistrati in registrul actionarilor la sfarsitul zilei de 21 iunie, se va incheia azi. Incepand de pe 9 august, ceilalti investitori vor putea cumpara actiuni pana pe data de 18 august, cu posibilitatea prelungirii acestei perioade la cererea emitentului si in urma aprobarii CNVM. Pachetul minim de actiuni pe care investitorii il vor putea subscrie in cadrul ofertei va fi de 1.000 de titluri.
Turism Felix este in prezent listata pe piata RASDAQ si intentioneaza ca in urma derularii acestei oferte sa treaca la Categoria I a Bursei de Valori. Valoarea ofertei de vanzare de actiuni se situeaza intre 12,8 si 23,6 mil. euro, avand in vedere intervalul de pret stabilit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO