Burse - Fonduri mutuale

SIF Oltenia a luat 7,2% din Prodplast Imobiliare

Autor: Adrian Cojocar

13.10.2010, 23:52 30

Un pachet reprezentând 7,2% din acţiunile Prodplast Imobiliare(PPLI), divizia imobiliară desprinsă din Prodplast Bucureşti (PPL),a fost tranferat ieri pe sistemul alternativ de tranzacţionare alBursei din Sibiu (Sibex) pentru suma de aproape 6 mil. lei (1,4mil. euro).

SIF Oltenia (SIF5) a raportat pe Bursa de la Bucureşti achiziţiapachetului, majorându-şi participaţia la peste 18%.

În şedinţele precedente, SIF Oltenia şi Tudor Ciurezu,preşedintele Prodplast Imobiliare şi directorul general adjunct alsocietăţii de investiţii finaciare, au fost principalii cumpărătoriai acestor titluri. SIF Oltenia este al treilea acţionar al firmeişi deţinea înainte de aceste tranzacţii circa 11% din acţiunilefirmei imobiliare.

Ceilalţi acţionari semnificativi sunt Florin Pogonaru,preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR),care deţine aproape 33% din companie, şi fondul de investiţiiBroadhurst, cu circa 12,7 procente.

Până la închiderea ediţiei nu fusese publicată nicio raportareîn legătură cu vânzătorul pachetului, iar principalii acţionari nuau putut fi contactaţi.

Prodplast Imobiliare a luat naştere în 2008 prin divizareaproducătorului de mase plastice Prodplast Bucureşti (PPL), firmaimobiliară preluând cea mai mare parte a activelor valoroaseprintre care şi un teren de circa 4,3 de hectare situat în zonaObor din Capitală, care atinsese în 2007 o valoare de circa 40 mil.euro.

Între timp, preţurile la terenuri au coborât substanţial.

Transferurile derulate ieri cu acţiuni Prodplast Imobiliareevaluează compania la o valoare mult mai mică, de circa 83,3milioane de lei (19,6 milioane de euro).

Acţiunile firmei se tranzacţionează la de circa două orivaloarea contabilă a firmei, care la finele anului trecut era deaproape 41 mil. lei (9,6 mil. euro).

De cealaltă parte, firma Prodplast, care a rămas cu activitateade producere a maselor plastice, este evaluată pe Bursă de pestetrei ori mai puţin, respectiv 5,5 mil. euro.

Acţionarii Prodplast Imobiliare se vor întruni în următoarea AGApentru a discuta majorarea capitalului societăţii cu 25 mil. leiprin aport în numerar, bani necesari cel mai probabil realizăriiunui proiect imobiliar pe terenul fabricii Prodplast din Obor, aşacum anunţase Florin Pogonaru, principalul acţionar al firmei caredeţine indirect circa 33% din titluri.

Ca urmare, transferurile derulate pe piaţa spot a Sibex încursul zilei de miercuri au atins cel mai ridicat nivel de lalansarea acesteia la începutul anului 2010.

Prodplast Imobiliare s-a listat în premieră pe ATS-ul Sibex înurmă cu circa două luni. Pe piaţa spot de la Sibiu mai sunt listateîn prezent acţiunile Sibex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO