Burse - Fonduri mutuale

SIF Moldova reintră după trei ani în acţionariatul BRD: investiţia de 21 mil. lei, motivată de multiplii de tranzacţionare şi de perspectivele pentru dividende

SIF Moldova reintră după trei ani în acţionariatul...

Autor: Liviu Popescu

06.11.2019, 08:25 459

Cea mai recentă vânzare de acţiuni, care a dat de altfel şi lichidarea la BRD, a fost în T4/2016, respectiv 348.300 de unităţi ♦ În timp ce vindea la BRD, SIF Moldova cumpăra şi la Banca Transilvania.

SIF Moldova (SIF2) a achiziţionat în al treilea trimestru din 2019 un pachet de 1,5 milioane de acţiuni BRD, ceea ce înseamnă că societatea din Moldova a reintrat în acţionariatul uneia dintre cele mai mari bănci din România după o pauză de trei ani, arată datele agregate de ZF din rapoartele societăţii. Astfel, la T3/2019, investiţia SIF2 la BRD este de 21 mil. lei, arată cele mai recente date.

„BRD a oferit în ultimii trei ani cel mai ridicat randament al dividendului dintre băncile similare din Europa Centrală şi de Est. Profitabilitatea operaţio­nală şi adecvarea ridicată a capitalului oferă BRD posibilitatea unui dividend payout (repartizare a dividendelor din profit - n. red.) ridicat şi în următorii ani“, se arată în raportul trimestrial al societăţii. Astfel SIF2 are o deţinere de 0,21% din capitalul social al BRD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO