Burse - Fonduri mutuale

SIF Moldova are aprobarea ASF să schimbe denumirea societăţii în Evergent Investments. Claudiu Doroş, CEO: Vrem să devenim lider pe piaţa românească de capital

Claudiu Doroş

Claudiu Doroş

Autor: Cristina Bellu

02.03.2021, 11:32 327

SIF Moldova are acordul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru a schimba denumirea societăţii în Evergent Investments, măsură propusă şi aprobată de acţionarii companiei în toamna anului trecut.

“Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a autorizat modificarile din actul constitutiv al SIF Moldova privind schimbarea denumirii companiei din Societatea de Investitii Financiare Moldova în Evergent Investments, aprobata prin  Hotararea Adunarii generale extraordinare a actionarilor din 30 octombrie 2020”, notează Claudiu Doroş directorul general al societăţii, într-un anunţ pe bursă.

Potrivit acestuia, identitatea noului brand reflectă o companie de investiţii modernă, cu valori solide, ghidată de misiunea de a genera valoare pe termen lung pentru investitori, pentru companie, dar si pentru societate in general.  

“Evergent Investments îşi declară obiectivul de a deveni lider pe piaţa românească de capital, având o abordare ce valorifică oportunităţile investiţionale în mod responsabil şi creează contextul potrivit ideilor generatoare de performanţă”, spune Claudiu Doroş. 

SIF Moldova este cea mai mare societate de investiţii din rândul celor cinci listate la bursă în funcţie de valoarea de piaţă, arată datele BVB. Pe locul doi se poziţionează SIF Banat Crişana cu aproape 1,2 miliarde de lei iar podiumul este completat de SIF5 cu aproape 1 mld. lei.

Societatea este unul din principalii acţionari ai Băncii Transilvania, cea mai mare bancă din România, şi are o capitalizare bursieră de 1,3 milarde lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO