Burse - Fonduri mutuale

​SIF Moldova a cedat şi ea în faţa austriecilor şi vinde către Erste participaţia la BCR

Autor: Andrei Chirileasa

26.10.2011, 10:47 571

Consiliul de Administraţie al SIF Moldova (SIF2) a convocat adunarea generală a acţionarilor (AGA) pentru data de 26 noiembrie, pe ordinea de zi fiind aprobarea condiţiilor generale privind valorificarea acţiunilor deţinute la BCR.

Potrivit convocatorului publicat pe bursă, SIF Moldova urmează să negocieze cu Erste condiţiile de perfectare a tranzacţiei. Conducerea SIF Moldova a încercat în acest an să convingă Erste să-şi respecte angajamentul de listare a BCR, dar acţionarii au mandatat la finele lunii septembrie Consiliul de Administraţie să găsească alte metode de valorificare a participaţiei, dacă listarea nu este posibilă.

Listarea a devenit practic imposibilă în momentul în care celelalte patru SIF-uri au încheiat un acord cu Erste, la mijlocul lunii septembrie, prin care au acceptat de principiu să le vândă austriecilor participaţiile lor la BCR. Conform acordului iniţial, fiecare SIF ar fi primit 25 mil. euro şi 1% din Erste pentru 6% din BCR. SIF Muntenia şi SIF Transilvania au anunţat însă că în urma negocierilor au reuşit să mai obţină 3 mil. euro în plus. Reprezentanţii Erste au anunţat că toate SIF-urile vor beneficia de aceleaşi condiţii în cadrul tranzacţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO