Burse - Fonduri mutuale

SIF Banat-Crişana: ASF i-a autorizat pe Bogdan Drăgoi şi pe Radu Răzvan Străuţ în calitate de preşedinte, respectiv vicepreşedinte

SIF Banat-Crişana (SIF1) a anunţat marţi seară la bursă că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) i-a autorizat în calitate de directori ai societăţii, în conformitate cu hotărârea Consiliului de Administraţie din 25 aprilie 2021, pe Bogdan-Alexandru Drăgoi şi pe Radu Răzvan Străuţ.

“Autorizaţia A.S.F. intră în vigoare de la data de 26.04.2021, data comunicării acesteia către SIF Banat-Crişana. Potrivit aceleiaşi autorizaţii, în termen de maximum 10 zile de la data înregistrării la ONRC a noilor mandate acordate, SIF Banat-Crişana are obligaţia de a transmite la A.S.F. copia certificatului de înregistrare menţiuni”, se arată în raportul de la BVB.

CA-ul SIF Banat Crişana, societate cu 1,24 de miliarde de lei capitalizare, l-a reales în funcţia de preşedinte pentru un mandat pe următorii patru ani, din 25 aprilie 2021 şi până la 25 aprilie 2025, pe fostul ministru de finanţe Bogdan Drăgoi. Vicepreşedinte al SIF1 a fost desemnat Radu Răzvan Străuţ.

Din vara anului 2015 încoace, SIF Banat Crişana este condusă de Bogdan Drăgoi în calitate de director general (CEO) care ocupă şi funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie. Drăgoi, 41 de ani, a primit în 2017 un nou mandat la cârma societăţii.

Fost ministru al finanţelor din februarie 2012 şi până în mai 2012, Bogdan Drăgoi a fost anterior secretar de stat în MFP (ianuarie 2009 – februarie 2012), dar şi în perioada septembrie 2006 – noiembrie 2007.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul SIF1, Bogdan Drăgoi şi-a început cariera profesională în ianuarie 2002 ca analist de afaceri la Inquam Limited UK. El a absolvit Universitatea Tufts -  Massachusetts.

Acţiunile SIF1 înregistrează o creştere de 9,1%, pe fondul unor tranzacţii de 15 mil. lei, arată datele BVB.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.