Burse - Fonduri mutuale

Şeful Prospecţiuni: Am identificat zăcăminte mari, ştim că sunt exploatabile, acum lucrăm la studiul de fezabilitate

Şeful Prospecţiuni: Am identificat zăcăminte mari,...

Autor: Adrian Cojocar

25.02.2013, 18:20 2263

Conducerea companiei de prospectare geologică Prospecţiuni Bucureşti (PRSN), care deţine licenţe de explorare pentru şapte loturi în Africa unde caută diverse resurse minerale, spune că în urma prospectării a găsit zăcăminte exploatabile de metale grele, precum zirconiu şi titan.

“Cel mai avansat proiect al nostru este cel de metale grele, cum ar fi zirconiu, titan. Am identificat zăcăminte mari, ştim că sunt exploatabile, acum suntem la nivelul la care ne punem problema ce fel de tehnologie trebuie folosită în procesul de exploatare. Avem o estimare a dimensiunii şi a valorii zăcământului dar nu le putem face publice. Ce vă pot spun este că unele dintre aceste minereuri sunt chiar valoroase. Sunt mai multe minereuri şi unul dintre ele are un preţ de vânzare de circa 2.500 de dolari pe tonă”, a declarat Gehrig Schultz, directorul general al Prospecţiuni Bucureşti.

Prospecţiuni mai caută şi alte resurse pe loturile respective, cum ar fi aur, cupru şi fosfaţi, care se află în diverse stadii de prospectare.

“Avem 2.000 de probe recoltate în laboratoarele noastre pentru examinare şi am finalizat examinarea unei părţi dintre acestea dar mai avem încă mult de testat.

Cel mai avansat este cel de minerale grele şi lucrăm la un studiu de fezabilitate pentru exploatare. Preferăm să căutăm un partener ca să facă exploatarea. Este un domeniu foarte nou pentru noi”, spune Schultz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO