Burse - Fonduri mutuale

Profitul Prospecţiuni a urcat de 8 ori în trimestrul trei, la 6 mil. euro

Profitul Prospecţiuni a urcat de 8 ori în trimestrul...

Autor: Adrian Cojocar

14.11.2012, 17:25 620

Compania de prospectare geologică Prospecţiuni Bucureşti (PRSN), controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender a raportat în trimestrul al treilea un profit net record, de 27,3 mil. lei (6 mil. euro), de peste opt ori mai ridicat comparativ cu perioada iulie – septembrie a anului trecut.

Avansul profitului a fost determinat de o majorare a cifrei de afaceri în aceeaşi perioadă cu 44%, la aproape 103 mil. lei (24,2 mil. euro).

După primele şase luni ale anului compania înregistrase pierderi de 6,1 mil. lei.

Potrivit conducerii Prospecţiuni, rezultatele slabe din prima jumătate şi revirimentul din trimestrul al treilea au fost determinate de amânarea unor lucrări pentru principalii clienţi care trebuiau efectuate în prima parte a anului, astfel că firma de prospectare şi-a intensificat puternc activitatea în trimestrul al treilea.

După primele nouă luni, vânzările companiei au coborât uşor, cu 1,6%, la 212,5 mil. lei (48 mil. euro).
“În prezent, societatea dispune de un portofoliu de contracte de lucrări, atât în România, cât şi în afara graniţelor, lucrări ce acoperă integral capacitatea de producţie până la sfârşitul anului în curs”, au precizat reprezentanţii Prospecţiuni.

Tradiţional ultimul trimestru al anului este unul slab pentru profitabilitatea companiei din cauza condiţiilor meteo nefavorabile activităţii de prospectare geologică.

Acţiunile Prospecţiuni au închis şedinţa de astăzi la un preţ de 0,141 lei/unitate, care evaluează compania la 101,2 mil. lei (circa 22,3 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO