Burse - Fonduri mutuale

Schimbare de direcţie pe Wall Street: de la scăderile de 2-3% de la debutul şedinţei de joi, cea mai mare bursă din lume închide pe plus. Nasdaq recuperează spectaculos şi închide în creştere cu 3,3%.

Schimbare de direcţie pe Wall Street: de la scăderile...

Autor: Liviu Popescu

24.02.2022, 23:12 660

Dow (+0,28%), S&P 500 (+1,5%) şi Nasdaq (+3,3%) sunt închiderile de joi, 24 februarie 2022, de pe Wall Street, la capătul unei şedinţe în care cea mai mare bursă la nivel mondial a deschis în teritoriu negativ dar a reuşit o recuperare spectaculoasă pe parcursul zilei, arată datele agregate de ZF.

Dow Jones Industrial Average a revenit pe plus în ultimele 15 minute de tranzacţionare, adăugând aproximativ 90 de puncte, sau 0,3%, pentru a încheia în apropiere de 33.222 de puncte.

S&P 500 a câştigat 1,5%, iar indicele compozit Nasdaq a înregistrat un câştig de 3,3%. Raliul a venit ca urmare a creşterii preţului petrolului (+1,42%) şi a scăderii randamentelor obligaţiunilor, ceea ce a dus rata de 10 ani a Trezoreriei sub 2%.

Investitorii au atribuit revenirea acţiunilor în parte noilor sancţiuni impuse joi de preşedintele Joe Biden băncilor, companiilor şi elitelor ruseşti de a face afaceri pe pieţele occidentale, cu scopul de a înăbuşi ostilităţile ruseşti din Ucraina.

Luarea în vizor a exporturilor de petrol ale Rusiei ar reduce oferta de ţiţei disponibilă pe piaţa internaţională, ceea ce ar duce la o creştere şi mai mare a preţului. Inflaţia este deja ridicată, iar Rezerva Federală a arătat clar că este posibil să majoreze ratele dobânzilor de mai multe ori în acest an, ca să nu mai vorbim de reducerea obligaţiunilor sale, ca răspuns. Combinaţia dintre o politică monetară mai strictă şi un preţ în creştere al petrolului ar putea pune o presiune semnificativă asupra creşterii economice, notează publicaţia MarkeWatch.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO