Burse - Fonduri mutuale

Scădere pe toate fronturile operaţionale pentru OMV Petrom: centrala de la Brazi nu a funcţionat deloc, iar producţia de petrol şi gaze a fost mai mică în T2/2023

Scădere pe toate fronturile operaţionale pentru OMV...

Autor: Roxana Petrescu

11.07.2023, 07:00 5136

OMV Petrom, unicul producător de petrol şi gaze din România şi unul dintre cei mai mari producători de energie, a terminat al doilea tri­mestru al anului cu scăderi pe toate liniile operaţionale de business.

Pe 28 iulie, compania îşi va anunţa rezul­tatele pe primul semestru al anului.

Potrivit informaţiilor publicate în raportul Trading Update, producţia totală de hidrocarburi a grupului a scăzut cu 5% în al doilea trimestru al anului faţă de perioada similară a anului trecut, fiind în scădere şi faţă de rezultatul primului trimestru din 2023.

Evoluţia negativă a venit în contextul în care atât pe zona de petrol, cât şi pe cea de gaze naturale, cantităţile extrase au fost mai mici faţă de-al doilea trimestru din 2022.

Nici ca volume de vânzări lucrurile nu au stat mai bine, compania raportând niveluri în scădere inclusiv pe zona de produse rafinate. Totodată, producţia centralei de la Brazi a fost zero, unitatea fiind oprită pentru revizia generală planificată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO