Burse - Fonduri mutuale

Şantierul Naval Orşova, companie listată la BVB, încheie un contract de 2,5 mil. euro pentru construcţia unei nave fluviale pentru un cumpărător din Olanda

Şantierul Naval Orşova, companie listată la BVB,...

Autor: Eduard Ivanovici

30.03.2023, 10:02 349

Şantierul Naval Orşova (simbol bursier SNO), producător de nave fluviale controlat de trei SIF-uri, a informat piaţa de capital cu privire la încheierea unui contract extern în valoare de 2,46 milioane de euro cu firma olandeză Rensen-Driessen Shipbuilding.

Obiectul contractului constă în construcţia şi livrarea unei nave fluviale, iar termenul de livrare este pe 30 noiembrie 2023, conform unui raport de la Bursa de Valori Bucureşti. Plata include un avans din valoarea contractului pe bază de scrisoare de garanţie bancară de restituire a avansului, restul de plată efectuându-se după sosirea navei la locul de predare.

Acţiunile SNO se tranzacţionează în scădere cu 11,6% în ultimele 12 luni, pe un rulaj de 750.000 de lei. Cu o capitalizare de 55,5 milioane de lei, compania este deţinută în proporţie de 50% de Transilvania Investments Alliance (TRANSI), 28% de SIF Oltenia (SIF5) şi 13,2% de SIF Muntenia (SIF4).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO