Burse - Fonduri mutuale

Cum s-au descurcat brokerii de la Bursa de Valori Bucureşti în 2023. Banca Comercială Română, Swiss Capital şi BT Capital Partners, pe podiumul intermedierilor de acţiuni, cu peste 68% din piaţă. Primii trei au avut tranzacţii de 34 mld. lei, iar primii 10 au făcut 47 mld. lei (peste 94% din piaţă)

Cum s-au descurcat brokerii de la Bursa de Valori...

Autor: Tibi Oprea

10.01.2024, 07:00 334

BCR, lider detaşat (40,5%) pe fondul listării Hidroelectrica în iulie 5,8% din piaţă s-au împărţit între restul de 15 brokeri.

Banca Comercială Română, Swiss Capital şi BT Capital Partners, cei mai activi trei brokeri de acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti anul trecut, au realizat intermedieri de 33,9 mld. lei, având o cotă de piaţă de 68,4%. Spre comparaţie, cei mai activi trei brokeri în anul anterior – Swiss , BCR şi BT CP – au avut intermedieri la jumătate, de 15,2 mld. lei, respectiv 55,6% din piaţă, arată calculele realizate de ZF pe baza datelor de la BVB.

Cea mai mare parte din diferenţa de la an la an a fost realizată de BCR, care a fost deţinător comun al Registrului de Subscrieri în cadrul IPO Hidroelectrica. În iulie, BCR a avut intermedieri de 16,6 mld. lei, care au inclus şi valoarea ofertei de 9,28 mld. lei. Divizia de brokeraj a băncii ocupă primul loc în acest clasament, cu tranzacţii intermediate de 20,1 mld. lei şi o cotă de piaţă de 40,5%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO