Burse - Fonduri mutuale

Rompetrol Rafinare, credit sindicalizat de până la 600 mil. dolari

Rompetrol Rafinare, credit sindicalizat de până la 600...

Autor: Eduard Ivanovici

13.04.2023, 17:40 410

Rompetrol Rafinare (simbol bursier RRC), operatorul rafinăriilor Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, a anunţat piaţa locală de capital cu privire la semnarea unui nou credit sindicalizat în valoare de 531,8 milioane de dolari cu posibilitatea de majorare până la 600 de milioane de dolari. 

Operaţiunea s-a realizat pentru a refinanţa un credit sindicalizat existent de 435 de milioane de lei, compania făcând referire şi la „scopuri corporative generale” într-un raport publicat joi la Bursă. 

Acţiunile RRC sunt pe plus cu 9% în ultimul an, pe un rulaj de 910.000 de lei. Indicii BET şi BET-NG au minus 1,9%, respectiv 8,6% în acest interval. Evaluată la 2,2 miliarde de lei, compania este controlată de KMG International (48,1% din capital), urmat de statul român prin Ministerul Energiei (44,7%). 

„Noua facilitate sindicalizată a fost aranjată de Banca Comercială Română în calitate de  Coordonator, Aranjor Principal Mandatat, Bookrunner, Agent de Documentaţie, Garanţii şi Plăţi şi creditor alături de  următoarele bănci: ING Bank N.V. prin ING Bank N.V. Amsterdam – Sucursala Bucureşti, Raiffeisen Bank S.A  şi UniCredit Bank S.A  în calitate de Aranjori Principali Mandataţi şi creditori,  Alpha Bank Romania S.A, în calitate de aranjor şi creditor, precum şi de către Garanti Bank S.A şi OTP Bank Romania S.A, în calitate de creditori”, conform documentului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO