Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Romcab, în insolvenţă şi suspendat de la tranzacţionare, revine la bursă cu datorii de 151 mil. lei, în mare parte către bănci, şi creanţe de 505 mil. lei

Producătorul de cabluri Romcab (simbol bursier MCAB), aflat în procedura insolvenţei şi suspendat de la tranzacţionare, a publicat informaţiile esenţiale din planul de reorganizare propus şi asumat de administratorul special şi aprobat de Adunarea Creditorilor din 18 decembrie 2020, confirmat de Judecătorul sindic pe 18 februarie 2021.

Astfel, societatea cu o capitalizare de 17,6 mil. lei ar urma să vină la bursă cu datorii de 151,5 mil. lei în cazul reorganizării sau cu suma de 138,4 mil. lei în cazul falimentului, datorii acumulate la câteva bănci, dar şi la companii de leasing financiar.

“Sursele de alocare a acestor distribuţii nu vor afecta structura garanţiilor existente, ci vor reprezenta un efort suplimentar al debitorului, bazat pe o posibilă finanţare externă procedurii, pentru realizarea integrală a scopului acestei reorganizări”, se arată în documentul privind planul de reorganizare.

De asemenea, raportat la procedura insolvenţei Romcab, au fost identificate patru categorii distincte de creanţe – creanţe beneficiare ale unei cauze de preferinţă, creanţe salariale, creanţe bugetare, creanţe chirografare – în valoare totală de 505 mil. lei, din care 475,6 mil. lei creanţe certe, iar restul sub condiţie suspensivă.

“Nicio categorie de creanţe nu va fi achitată integral în termen de 30 de zile de la confirmarea Planului de Reorganizare de către judecătorul sindic”, se arată în raport.

Astfel Romcab spune că în primul an de după aprobarea planului de reorganizare va fi distribuită suma de 416.770 lei, urmând ca în cel de-al treilea an să fie restituită restul sumei de 151,08 mil. lei.

Romcab a avut anul trecut o pierdere de 70 mil. lei, la jumătate faţă de anul 2019, şi venituri de 892,3 mil. lei, duble faţă de nivelul din anul precedent. Compania este controlată în proporţie de 69% de Sadalbari Târgu-Mureş. 

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.