Burse - Fonduri mutuale

Românii au scos din conturi şi de la saltea un miliard de lei pentru Romgaz

Românii au scos din conturi şi de la saltea un miliard...

Autor: Andrei Chirileasa, Adrian Cojocar

30.10.2013, 00:08 313

Cererea pentru acţiuni Romgaz din partea micilor investitori a depăşit ieri nivelul de un miliard de lei, conform datelor vizibile în sistemul Bursei de Valori Bucureşti, ceea ce arată că un număr mare de români au scos bani din depozite sau din alte plasamente şi, în loc să-i cheltuiască pentru achiziţia de apartamente, maşini sau excursii, i-au investit în acţiuni. Eforturile micilor investitori ar trebui răsplătite de stat prin alocarea unui număr mai mare de acţiuni pe tranşa mică.

WikiZF: Profilul companiei Romgaz 

Nivelul subscrierilor reali­zate de micii investitori în oferta Romgaz se ri­dica ieri la 31,3 milioane de acţiuni, fiind de peste 3,6 ori mai mare decât numărul de acţiuni care au fost alocate iniţial pe această tranşă, respectiv 8,672 milioane de acţiuni sau 15% din ofertă.

„Faptul că aproape 10.000 de investitori mici au subscris în oferta Romgaz este un semnificativ pas înainte pentru piaţa locală de capital. Nivelul subscrierilor justifică alocarea către micii investitori a 20% din acţiunile vândute de stat în ofertă“, a declarat Dumitru Beze, preşedintele Asociaţiei Investitorilor de pe Piaţa de Capital (AIPC).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO