Burse - Fonduri mutuale

Rolast si-a marit pierderile cu 28%

11.08.2006, 19:14 12

Producatorul de articole din cauciuc Rolast Pitesti a inregistrat in primul semestru al acestui an pierderi de 1,36 mil. euro (4,76 mil. lei), cu 28% mai mari comparativ cu pierderile din perioada similara a lui 2005. Cifra de afaceri a companiei a scazut in primele sase luni cu 14,5% in euro, pana la 7,54 mil. euro (26,7 milioane de lei).
Accentuarea pierderilor a fost cauzata, in special, de pierderile din activitatea financiara, care au fost de peste 0,2 mil. euro (0,74 mil. lei). Rolast a mers mai mult pe pierdere in ultimii ani, fapt care a determinat mai multe schimbari in managementul companiei.
Managementul actual al Rolast are in vedere o serie de masuri de natura sa eficientizeze activitatea societatii, cum ar fi orientarea catre produse cu valoare adaugata mai mare si restructurarea personalului.
"Vanzarile se vor orienta catre produsele cu marja de profitabilitate ridicata, in acest sens renuntandu-se definitiv la grupa de benzi si placi. In paralel, se desfasoara un proces de restructurare a personalului si de diminuare a cheltuielilor fixe (in principal a celor cu utilitatile) prin inchiderea totala a sectiilor neprofitabile. Pentru imbunatatirea pozitiei de cash, se are in vedere valorificarea tuturor echipamentelor neutilizate si a stocurilor vechi prin vanzare pe piata second-hand sau casare", se arata in raportul semestrial al companiei.
Prin adoptarea acestor masuri, compania spera sa incheie acest an cu un profit operational pozitiv, conform aceluiasi raport.
Principalul actionar al Rolast este compania Naniero Investments, inregistrata in Cipru, care a preluat la inceputul acestui an peste 33% din actiuni. Naniero a initiat o oferta publica de preluare in valoare de 3,93 mil. euro pentru restul de 67% din actiuni. Pretul oferit in cadrul ofertei este de 0,0675 lei/actiune, evaluand compania la circa 5,86 mil. euro.
Principalii actionari minoritari ai Rolast sunt Romanian Investment Fund, cu 27,6% din actiuni si MIR Asset Management, cu 13,5% din actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO