Burse - Fonduri mutuale

Roca Industry HodingRock1, listat la Bursa de Valori Bucureşti, a aprobat o majorare de capital de 150 mil. lei prin aport în numerar şi plasament privat. Acţionarul majoritar poate subscrie până la 56 mil. lei reprezentând contravaloarea unei creanţe

Roca Industry HodingRock1, listat la Bursa de Valori...

Autor: Liviu Popescu

13.11.2023, 18:51 295

Roca Industry HodingRock1 (ROC1), holding de materiale de construcţii listat la Bursa de Valori Bucureşti, a anunţat luni seară că a aprobat o majorare de capital de 150 mil. lei, prin decizia Consiliului de Administraţie, în mai multe etape – subscriere către acţionari, ulterior plasament privat pentru acţiunile noi rămase nesubscrise – într-o operaţiune de aport în numerar şi, sub rezerva rămânerii ca nesubscrise a unui număr de acţiuni noi, conversia unei creanţe de 56 mil. lei a Roca Investments, acţionar majoritar.

“Consiliul de Administraţie aprobă ca, în cadrul etapei Plasamentului Privat şi sub rezerva rămânerii ca nesubscrise a unui număr corespunzător de Acţiuni Noi în cadrul etapei exercitării Drepturilor de Preferinţă, Societatea de Investitii Alternative cu Capital Privat Roca Investments S.A. („Roca Investments”) să poată subscrie un număr de până la 5.641.277 Acţiuni Noi, la o valoare nominală individuală de 10 RON şi o valoare nominală totală de 56.412.770 RON, reprezentând contravaloarea unei creanţe în valoare de 56.412.775,6 RON deţinută de Roca Investments, în calitate de creditor, împotriva Societăţii, în calitate de debitor („Creanţa Roca Investments”)”, se arată în decizia CA publicată la Bursa de Valori.

Holding-ul menţionează că o sumă de 46 mil. lei, deţinută de Roca Investments, în calitate de creditor, împotriva Societăţii, în calitate de debitor, constă în preţul prevăzut în contractul de vânzare-cumpărare de acţiuni din data de 26 iunie 2023 încheiat între Societate, în calitate de cumpărător, şi Roca Investments, în calitate de vânzător, prin care Societatea a achiziţionat un număr de 3.995.999 de acţiuni în Electroplast S.A., reprezentând 99,99997% din capitalul social al Electroplast.

Alte 11 mil. lei, deţinute de Roca Investments, în calitate de creditor împotriva Societăţii, în calitate de debitor, constând în preţul prevăzut în contractul de cesiune de creanţă din data de 30 iunie 2023 încheiat între Societate, în calitate de cesionar, şi Roca Investments, în calitate de cedent, prin care Societatea, odată cu achiziţia acţiunilor în Electroplast S.A., a preluat creanţa rezultată din contractele de împrumut încheiate de Roca Investments, în calitate de creditor şi Electroplast, în calitate de debitor.

“Din contribuţia totală ce va putea fi făcută de Roca Investments în cadrul Plasamentului Privat: (i) 56.412.770 RON reprezintă valoarea nominală a unui număr maxim de 5.641.277 Acţiuni Noi, iar (ii) suma de 5,6 RON, reprezentând diferenţa dintre totalul contribuţiei ce va putea fi făcută de Roca Investments în cadrul Plasamentului Privat şi valoarea nominală a unui număr maxim de 5.641.277 Acţiuni Noi urmând a fi contribuită cu titlu de primă de emisiune. Creanţa Roca Investments este certă, lichidă şi exigibilă, astfel cum rezultă din raportul de evaluare din data de 2 octombrie 2023, întocmit de către expertul independent Veridio S.R.L., societate cu răspundere limitată înfiinţată şi funcţionând în conformitate cu legislaţia din România, având sediul social în str. Buzesti nr. 75-77, Sector 1, Bucureşti, înmatriculată la Registrul Comertului sub nr J40/82/2015, Cod Unic de Înregistrare 33945221, fiind evaluator autorizat, membru corporativ al ANEVAR cu autorizaţia numărul 0440”.

Consiliul a aprobat un preţ de subscriere de 10 lei.

Acţiunile ROC1 se tranzacţionează la 8,2 lei. În 2023 acestea au scăzut cu 23% pe tranzacţii de 13 mil. lei. Compania are o capitalizare bursieră de 145 mil. lei. Spre comparaţie indicele principal BET a urcat cu 25%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO