Burse - Fonduri mutuale

Rezultatele pe 2015 pentru Antibiotice, Zentiva şi Biofarm. „Medicamentele listate“ la bursă şi-au majorat vânzările

Rezultatele pe 2015 pentru Antibiotice, Zentiva şi...

Autor: Roxana Rosu

17.02.2016, 00:05 871
Afacerile celor trei mari producători de medi­ca­mente listaţi la bursa din Bucureşti - Antibiotice Iaşi, Bio­farm Bucureşti şi Zentiva Bucureşti - au avut anul trecut o evoluţie uşor ascendentă, dar profiturile au fost afec­tate de costul materiilor prime şi de plata im­po­zi­te­lor.
 
Potrivit datelor financiare preliminare, Biofarm (BIO) este singura companie care a raportat creşterea profitului net, cu 5,6%, la 28 milioane de lei, în timp ce cele­lal­te două companii s-au confruntat cu scăderi. Antibiotice Iaşi (ATB) a încheiat anul trecut cu un profit net de 27,1 milioane de lei, în scădere de la 31,1 milioane de lei în 2014, dar mai mare faţă de cel bugetat, în timp ce Zentiva Bucureşti (SCD) a raportat un profit net preliminar de 45 milioane lei, faţă de 54,5 milioane lei în 2014. Biofarm este controlat de SIF Muntenia şi SIF Banat-Crişana, în timp ce la Antibiotice, statul român, prin Ministerul Sănătăţii, este cel mai mari acţionar. Zen­tiva este deţinută de grupul francez Sanofi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO