Burse - Fonduri mutuale

Retrospectiva emisiunii de burse ZF Deschiderea de astăzi în 2023: peste 220 de ediţii, o nouă identitate vizuală, mai mulţi invitaţi străini şi mai multe discuţii video

Retrospectiva emisiunii de burse ZF Deschiderea de...

Autor: Tibi Oprea

29.12.2023, 12:43 100

ZF Deschiderea de Astăzi este emisiunea care a pornit la drum în 2020, imediat după declanşarea pandemiei de coronavirus, în principal ca răspuns la nevoia investitorilor de a rămâne conectaţi la cele mai importante ştiri, evenimente şi analize într-o perioadă agitată, dar şi ca o platformă de promovare şi conştientizare a investiţiilor. Transmisă zilnic pe zf.ro, cea mai longevivă emisiune de burse creată de pandemie este pregătită de moderatorii Liviu Popescu, Tibi Oprea şi producătorul Robert Manea.

Suntem la final de 2023, un an marcat de volatilitate şi incertitudine, dar care a adus investitorilor un randament de peste 30%. Încheiem al patrulea an de discuţii cu brokeri, analişti, investitori, companii, administratori de bani şi alţi actori ai pieţei de capital, un an în care am difuzat peste 220 de ediţii şi câteva momente cheie din cele două evenimente bursiere desfăşurate de ZF.

În 2023 ne-am reînnoit hainele, aducând un suflu nou printr-o regândire a identităţii vizuale. Am realizat mai multe ediţii video şi, pe lângă YouTube, Facebook, Instagram şi LinkedIn, ne-am oprit şi pe Spotify. Totodată, am purtat mai multe discuţii cu invitaţi străini, reprezentanţi ai marilor bănci de investiţii şi ai administratorilor de active.

Prima ediţie din acest an l-a avut ca invitat pe Adrian Tănase, CEO-ul Bursei de Valori Bucureşti, operatorul pieţei de capital din România, care a vorbit despre cel mai important eveniment bursier aşteptat al anului – listarea Hidroelectrica (H2O) – consolidarea în indicii pentru pieţe emergente, creşterea numărului de investitori şi a capitalizării. O discuţie cu jurnaliştii ZF a încheiat anul.

Cât despre ce urmează, aşa cum am obişnuit an de an audienţa, anul 2024 se anunţă a aduce şi el elemente noi. Ne propunem să aducem discuţiile bursiere mai aproape de investitori şi potenţialii investitori printr-un roadshow în marile oraşe ale ţării. De asemenea, marşăm pe aşteptările profesioniştilor din domeniu într-un an marcat de patru rânduri de alegeri politice. Nu în ultimul rând, vom căuta în continuare „sânge proaspăt” pentru a ghida investitorii înaintea fiecărei deschideri a sesiunilor de tranzacţionare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO