Burse - Fonduri mutuale

Retailerul online de mobilă şi decoraţiuni Vivre Deco, cu obligaţiuni listate la BVB, întră în concordat preventiv. Neogen, acţionar majoritar, pune la dispozitie o linie de credit de 1 mil euro

Retailerul online de mobilă şi decoraţiuni Vivre Deco,...

Autor: Cristina Bellu

07.09.2022, 09:48 927

Retailerul online de mobilă şi decoraţiuni Vivre Deco, companie cu două emisiuni de obligaţiuni listate la bursa de la Bucureşti, anunţă iniţierea procedurilor de concordat preventiv ca măsură pentru protejarea şi redresarea businessului.

“Pentru a putea asigura transformarea modelului de business pe baze sustenabile şi pentru a-şi onora în continuare obligaţiile faţă de clienţi şi parteneri, Vivre Deco S.A. a demarat formalităţile procedurii de concordat preventiv. Această iniţiativă permite continuarea măsurilor de restructurare a businessului în vederea redresării”, au transmis miercuri oficialii companiei.

Potrivit acestora, Vivre va fi astistată de PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services, divizia de restructurare a PwC România, specializată în oferirea de servicii de transformare sustenabilă şi restructurare a business-urilor, pe parcursul procedurii de concordat preventiv.

Dacă în 2020, Vivre Deco înregistra o creştere conjuncturală record de 52% a cifrei de afaceri, care a stat la baza unor planuri pentru expansiunea businessului, în 2021, odată cu ridicarea restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19, compania a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri, de 18%.

În S1/2022, afacerile Vivre s-au prăbuşit cu 45%, perioadă în care retailerul a raportat pierderi de 18,64 de milioane de lei, mai mari faţă pierderile de 17 mil. lei raportate în aceeaşi perioadă din 2021.

Vivre Deco este deţinută în proporţie de 51,81% de Neogen SA, alături de Advisory Delta SRL (43,37%) şi Nagy Vajda Andras Peter (4,82%).

Acţionarul majoritar, Neogen SA, a contribuit cu peste 2,5 milioane euro în 2022 pentru susţinerea businessului şi va continua să contribuie cu încă 1 milion de euro pe parcursul acestei proceduri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO