Burse - Fonduri mutuale

Rareş Trif, Asset Management: Aquila este compania cel mai bine legată de consumul privat din România, preconizat să evolueze bine şi anul acesta

Rareş Trif, CIO, BT Asset Management

Rareş Trif, CIO, BT Asset Management

Autor: Eduard Ivanovici

20.03.2024, 07:21 286

 Creşterile de salarii şi pensii, principalii factori de susţinere ai consumului  Aquila este performerul indicelui BET din 2024.

Aquila Part Prod (simbol bursier AQ), lider în servicii integrate de distribuţie şi logistică pentru piaţa bunurilor de larg consum din România şi Repu­blica Moldova,  benefi­ciază de premise ce pot susţine în continuare dina­mica acţiunilor, în creştere deja cu 28% de la începutul anului, spune Rareş Trif, BT Asset Management.

„Cred că Aquila este compania cel mai bine legată de consumul privat din România. Estimările sunt că vom avea în continuare un an bun în ceea ce priveşte consumul privat, venit din faptul că, la fel ca în 2023, se preconizează să avem şi în 2024 creştere de salarii real pozitive, peste inflaţie“, spune directorul de investiţii al companiei.

Tranzacţionate în 2024 pe 142 de milioane de lei, acţiunile AQ afişează cea mai ridicată dinamică din structura indicelui de referinţă BET în respectiva perioadă, acesta fiind pe plus cu 6,5%.

Societatea a ocupat locul cinci anul trecut, când cotaţia s-a apreciat cu 66,7%, pe un BET în urcare cu 32%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO