Burse - Fonduri mutuale

Raiffeisen: Clienţii cu averi ridicate sunt primii interesaţi de fonduri cu capital protejat

Societatea de administrare a investiţiilor Raiffeisen Asset Management (RAM), cu active în gestiune de peste 1,3 miliarde de euro, este prima companie din România care a depăşit pragul de 100 milioane de euro administrate în fonduri cu componentă de acţiuni.

În contextul scăderii accentuate a dobânzilor bancare şi al unei preocupări crescute pentru economisire, tot mai mulţi români caută alternative de plasament la depozitele clasice. Ca urmare, a crescut şi interesul acestora pentru fondurile cu expunere pe acţiuni.

Fondurile cu capital protejat din portofoliul RAM au fost primele care au trezit interesul. Fondul de investiţii Raiffeisen Confort, singurul fond deschis de investiţii cu capital protejat denominat în lei, are în prezent active de peste 200 milioane de lei (44,4 milioane deeuro), duble faţă de începutul anului trecut. Raiffeisen Confort Euro, denominat în valuta europeană, a depăşit active de 130 milioane de lei (30 milioane deeuro).

„Fondurile cu capital protejat se dovedesc a fi plasamente potrivite pentru clienţii care îşi doresc să obţină câştiguri mai mari decât randamentele oferite de instru­men­tele clasice de economisire, dar în acelaşi timp nu au un apetit mare de risc. Primii care şi-au manifestat interesul au fost clienţii cu averi ridicate, plasamentul mediu/client fiind de peste 100.000 de euro pentru mai mult de jumătate din activele atrase“, a declarat Răzvan Szilagyi, noul director general al Raiffeisen Asset Management.

Fondurile cu capital protejat îmbină investiţiile în acţiuni cu cele în instrumente cu venit fix în funcţie de evoluţia pieţelor, strategia fiind cea de conservare a plasamentului iniţial.

„Constatăm o creştere firească a interesului pentru planificarea financiară şi în consecinţă va creşte şi alocarea de sume în fonduri cu componentă de acţiuni. Pe piaţa europeană de fonduri mutuale, mai mult de 50% din fondurile deţinute au componentă de acţiuni, faţă de aproximativ 10% în prezent în România“, a conchis Mihail Ion, preşedintele RAM.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mihail Ion, preşedintele RAM: Constatăm o creştere firească a interesului pentru planificarea financiară şi în consecinţă va creşte şi alocarea de sume în fonduri cu componentă de acţiuni.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.