Burse - Fonduri mutuale

Raiffeisen Asset Management lansează al doilea fond de randament absolut

Raiffeisen Asset Management lansează al doilea fond de...

Autor: Mona Scarisoreanu

18.07.2017, 12:48 1219

Fondurile de randament absolut au libertatea de a aplică o gamă variată de strategii, urmărind să genereze randament în orice context de piaţă, inclusiv atunci când pieţele de acţiuni scad. În egală măsură, fondul îşi propune să limiteze scăderea maximă posibilă la 10%, chiar şi în cele mai dificile momente de piaţă, se arată într-un comunicat al Raiffeisen Asset Management.

„Într-un context de piaţă destul de complicat, cu dobânzi scăzute şi acţiuni aproape de maximele istorice, obţinerea de randament, fără a expune investitorii unor riscuri însemnate, necesită o adaptare permanenţă şi o abordare creativă. Răspunsul nostru la această situaţie: fondurile de randament absolut. Potenţialul lor de a genera randament în orice situaţie şi capacitatea de a limită semnificativ pierderile, le-au făcut să fie prima opţiune a investitorilor noştri în acest an. Dacă ne uităm la Raiffeisen Benefit, în ultimul an, a înregistrat un randament de aproximativ 6%, în condiţiile în care scăderea maximă înregistrată a fost de doar 2.9%, recuperată integral.” a declarat Răzvan Szilagyi, CEO al Raiffeisen Asset Management.

Până în 4 august (inclusiv), accesul în fondul nou lansat este liber de orice costuri, fiind perioadă subscrierilor iniţiale. Ulterior acestei date, vor fi percepute comisioane de subscriere. În cazul fondurilor de randament absolut administrate de Raiffeisen Asset Management, indiferent de perioadă de deţinere, nu se percep comisioane de răscumpărare.

Raiffeisen Asset Management este al doilea mare administrator de fonduri din România, cu active în administrare de 1,5 miliarde de euro echivalent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO