Burse - Fonduri mutuale

Rafo Oneşti iese din insolvenţă după cinci ani

Autor: Roxana Pricop

10.03.2011, 23:40 58

Curtea de Apel Braşova decis irevocabil să menţină decizia tribunalului de închidere aprocedurii de reorganizare judiciară a Rafo Oneşti (simbol bursierRAF). Compania este deţinută de omul de afaceri rus Iakov Goldovskişi a intrat în insolvenţă în anul 2004, dată la care era cel maimare datornic la stat.

Decizia Curţii de Apel vine după mai bine de şase luni de lahotărârea luată de Tribunalul Braşov care a dispus închidereaprocedurii de reorganizare judiciară. Rafo Oneşti a reuşit să iasădin insolvenţă chiar dacă compania nu mai are activitate din anul2008, moment în care rafinăria a fost închisă în vedereamodernizării. Odată ieşită din insolvenţă, compania poate accesacredite bancare pentru modernizarea rafinăriei.

În 2007, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului aridicat gajul instituit asupra acţiunilor rafinăriei, după ce aconstatat că acţionarul majoritar, Petrochemical Holding Viena,şi-a respectat investiţiile asumate prin contractul de privatizare.Acţiunile Rafo Oneşti se tranzacţionează la categoria necotate aBursei de Valori Bucureşti şi la ultimul preţ, de 0,8 lei, companiaare o capitalizare de 720,3 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO