Burse - Fonduri mutuale

Prospectiuni lucreaza cu o marja neta de 30%

08.11.2007, 19:49 18

Compania de servicii din domeniul petrolului si gazelor Prospectiuni Bucuresti (PRSN), controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, a inregistrat dupa primele noua luni din acest an un profit net de 13,5 mil. euro (44,7 mil. lei), cu 46% mai ridicat decat cel obtinut in perioada similara din 2006.
Afacerile companiei s-au mentinut in aceeasi perioada la un nivel similar, de 45,4 mil. euro (aproape 150 mil. lei), marja profitului net fiind de 30%.
Profitul a provenit integral din activitatea de exploatare si a fost diminuat usor de pierderea de 0,33 mil. euro (circa 1 mil. lei) de pe partea financiara.
In trimestrul al treilea, profitul Prospectiuni s-a ridicat la 6,6 mil. euro (21,5 mil. lei), in crestere cu 13% fata de perioada iulie-septembrie a anului anterior, pe fondul unor afaceri in scadere cu 6%, la 19,3 mil. euro (62,3 mil. lei).
Profitabilitatea in crestere s-a datorat faptului ca Prospectiuni a renuntat anul acesta la un segment de activitate pe care l-a considerat ca neproductiv, fapt ce a diminuat usor afacerile in acest an.
La sfarsitul primului semestru, compania a infiintat o noua echipa de lucru (cea de-a sasea), care a contribuit in 2007 la afacerile Prospectiuni cu 2,8 mil. euro (9,3 mil. lei).
Mai multe persoane din conducerea companiei, cat si actionarul majoritar, societatea Tender, controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, respectiv fondul de investitii olandez MEI, s-au numarat in ultimele saptamani printre principalii cumparatori ai acestor titluri.
La Bursa, actiunile Prospectiuni au inregistrat o corectie puternica, venita si pe fondul presiunii mari la vanzare exercitata de actionarii companiei, care au intrat recent in posesia actiunilor gratuite oferite anterior de societate.
De la acel moment, titlurile companiei din domeniul prospectiunilor geologice au pierdut circa 32%, pe fondul unor rulaje ridicate, care au cumulat 3 mil. euro (10 mil. lei).
Ultima tranzactie cu titlurile Prospectiuni s-a derulat ieri la pretul de 38,5 lei/actiune, nivel la care capitalizarea companiei este de 248 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO