Burse - Fonduri mutuale

Profituri de 147 mil. lei pentru SIF1 şi SIF5 în primul semestru

Profituri de 147 mil. lei pentru SIF1 şi SIF5 în primul...

Autor: Roxana Pricop

15.07.2015, 00:03 459

SIF Banat-Crişana (SIF1) a încheiat prima jumătate a anului cu un profit de 43,6 milioane de lei, de peste trei ori mai mic decât rezultatul raportat în acelaşi interval al anului trecut, când SIF-ul şi-a lichidat puternic din active.

Activele SIF1 au crescut în primul semestru până la 1,733 miliarde de lei, cu peste 8% mai mari decât valoarea de la înce­putul anului. Mare parte din câştigul raportat de SIF1 în acest an a fost alimentat de tranzacţiile de vânzare derulate la înce­putul anului. Potrivit structurii detaliate a portofoliului la 31 martie, SIF-ul a vândut 2 milioane de acţiuni la BRD, pentru o sumă estimată la 18,8 milioane de lei în primul tri­mestru, calculat la preţul mediu al acţiunilor băncii în primul trimestru. SIF-ul şi-a redus participaţia la 2,12% din ca­pitalul BRD. În primul trimestru, SIF-ul a cumpărat 2,6 milioane de acţiuni la producătorul de medicamente Biofarm, unde a ajuns să deţină 19,7% din capital, şi 1,6 milioane de acţiuni la Fondul Proprietatea. Principala investiţie pe bursa de la Bucureşti a SIF1 sunt acţiunile Banca Transilvania, care deţin o pondere de peste 14% din active.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO