Burse - Fonduri mutuale

Profitul furnizorului Dacia din Oradea s-a înjumătăţit în sem. I

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Radu Bostan

06.08.2015, 00:02 495

Profitul UAMT Oradea (simbol bursier UAM), uzină care produce piese şi subansambluri pentru fabrica Dacia de la Mioveni, s-a înjumătăţit în primul semestru al anului, după ce veniturile au scăzut cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cheltuielile operaţionale s-au redus la rândul lor cu 6%, însă fără a compensa integral scăderea veniturilor, astfel că uzina a încheiat semestrul cu un profit operaţional mai mic cu 46%.

Rezultatul net a fost de 2,8 mi­lioane de lei în prima jumătate a lui 2015, faţă de 5,5 milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania, care este practic de­pendentă de comenzile de la Mioveni, şi-a bugetat pentru acest an afaceri de 127 milioane de lei, mai mari cu 8%, şi un profit net de 6 milioane de lei, mai mare cu 24% faţă de anul trecut.

Pe lângă creşterea cifrei de afaceri şi a pro­fitului, UMAT şi-a sta­bilit ca obiec­tive pe termen scurt reducerea cu cel puţin 10% a cheltuielilor indirecte şi diversificarea portofoliului de clienţi. UAMT are o capitalizare de 33,5 milioane de lei şi este controlată de Asociaţia Salariaţilor, care are 35,6% din capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO