Burse - Fonduri mutuale

Profitul Bermas Suceava a urcat de patru ori în primul semestru

Profitul Bermas Suceava a urcat de patru ori în primul semestru

Foto Shutterstock

Autor: Adrian Ionut Cojocar

01.08.2011, 00:00 291

Producătorul de bere Bermas Suceava (BRM) a înregistrat înprimele şase luni ale anului un profit net de circa 906.000 de lei,în creştere de circa patru ori faţă de rezultatul consemnat înperioada ianuarie - iunie din 2010.

Creşterea profitului a venit pe fondul avansului afacerilor cu10%, la 11,3 mil. lei (2,7 mil. euro). Bermas a vândut cu 4% maimultă bere în primele şase luni ale anului în volum, iar producţiade bere a crescut cu 9,8%, potrivit raportului companiei.

Pentru acest an Bermas şi-a propus realizarea unei cifre deafaceri în creştere cu 10,8%, la 26,7 milioane de lei, şi a unuiprofit net apropiat de cel de anul trecut, de 1,9 milioane delei.

Asociaţiile salariaţilor Bermas deţin împreună circa 51,6% dinacţiunile companiei, un alt acţionar semnificativ fiind SIFBanat-Crişana cu circa 5% din acţiuni. Titlurile Bermas au pierdutla finele săptămânii trecute 1,4% din valoare şi s-au tranzacţionatla închidere la 0,759 lei/unitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO