Burse - Fonduri mutuale

Profitul Artego Târgu Jiu a urcat cu 997% în primul semestru, cea mai bună evoluţie de la bursă

Profitul Artego Târgu Jiu a urcat cu 997% în primul...

Autor: Liviu Popescu

28.08.2017, 00:07 1308

Producătorul de benzi de cauciuc Artego Târgu Jiu (ARTE) a avut cea mai bună evoluţie anuală a profitului pen­tru primul semestru din rândul a 46 de companii de pe seg­men­tul principal care au fost pe plus atât în S1/2016, cât şi în pri­mele şase luni din acest an. Compania controlată de Asociaţia Sala­ria­ţilor Pas Artego a raport un profit net de 3 mil. lei în primele şa­se luni, în creştere cu 997% faţă de aceeaşi perioadă din anul tre­cut. Pe următoarele locuri sunt TMK Artrom (550%) şi Cemacon Zalău (535%).

Analiştii spun că al doilea trimestru a fost unul în general bun, cu puţine surprize neplăcute.

„Surprizele plăcute ale sezonului de raportări financiare au fost Romgaz (SNG) şi MedLife (M), cu rezultate mult peste aş­tep­tări, alte rezultate bune fiind cele de la OMV Petrom (SNP), BRD Groupe Societe Generale (BRD) şi Nuclear­elec­trica (SNN)“, explică analiştii de la Prime Transaction.

Din rândul a 81 de emitenţi activi pe segmentul principal al Bursei de Valori Bucureşti, un număr de 56 de companii au fost pe plus în primele şase luni din 2017. Din cele din urmă, 46 au fost pe plus şi în S1/2016, potrivit datelor Prime Transaction.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO