LIVE: VIDEOCONFERINŢA ZF/CITR – CE ADUCE 2K22 PENTRU BUSINESS-URILE ÎN IMPAS? Avertizarea timpurie şi viitorul soluţiilor de restructurare. Preocupările oamenilor de business.
Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de medicamente Zentiva, profit net de 61 mil. lei, plus 40% faţă de 2019, la afaceri de 602 mil. lei, plus 7,7%

Zentiva România, unul dintre cei mai mari producători de medicamente din România, a încheiat 2020 cu  afaceri de 602 mil. lei, echivalentul unei creşteri de 7,7% faţă de anul precedent, şi profit de 61,3 mil. lei, în creştere cu 40% faţă de rezultatul net de 46,7 milioane lei obţinut în 2019, arată datele din raportul financiar preliminar al companiei.

“Evoluţia s-a datorat în principal impactului favorabil al modificarilor legislative legate de introducerea taxei diferentiate de clawback si indexarea preturilor pentru produsele decontate de stat cat si din imbunatatirea randamentului operational, atat in sectorul comercial, cat si in cel de productie”, notează raportul Zentiva.

La 31 decembrie 2020, activele totale ale companiei erau de 1,03 miliarde lei, în creştere uşoară faţă de 1,01 miliarde lei la finalul anului 2019, în timp ce datoriile totale ajungeau la 244 mil. lei, în scădere faţă de 315 mil. lei la 31 decembrie 2019.

Zentiva, compania cu capitalizare de 2,02 miliarde lei la BVB, este al doilea cel mai mare producător de me­dica­mente din Ro­mâ­nia după cifra de afaceri şi are 766 de salariaţi, potrivit informaţiilor pu­bli­ce de pe site-ul bvb.ro.

Grupul Zentiva, cumpărat în 2018, de fondul de investiţii Advent International, are facilităţi de producţie în Bucureşti Praga (Cehia) şi Akleswar (India).

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.