Burse - Fonduri mutuale

Prodplast Bucureşti vrea să se mute cu chirie şi oferă până la 30.000 de euro pe lună

Autor: Adrian Cojocar

21.03.2012, 18:08 287

Producătorul de mase plastice Prodplast Bucureşti (PPL) îşi caută o nouă locaţie pentru a-şi desfăşura activitatea după ce Prodplast Imobiliare, firma căreia i-a cedat principalul activ, terenul din centrul Capitalei, în cadrul unei divizări, a decis să nu-i mai prelungească contractul de închiriere pentru respectiva locaţie.

La baza deciziei de întrerupere a contractului de închiriere ar putea sta intenţia realizării unui proiect imobiliar pe terenul deţinut de Prodplast Imobiliare, vehiculat de principalul acţionar al Proplast încă din 2008 de la divizarea companiei.

Conducerea Prodplast a convocat acţionarii în vederea aprobării încetării contractului de închiriere cu firma Prodplast Imobiliare şi delegarea conducerii societăţii pentru negocierea şi închirierea unui imobil sau mai multe pentru sediul social şi al bunurilor deţinute de companie.

Prodplast vrea să plătească o chirie globală de cel mult 30.000 de euro pe lună, se mai arată în convocatorul transmis bursei de reprezentanţii producătorului de mase plastice. Compania intenţionează să încheie un nou contract de închiriere pentru o locaţie până la relocarea activităţii din centrul Capitalei.

În 2008 Prodplast s-a divizat, iar în urma operaţiunii s-a desprins din companie o divizie imobiliară, fiind înfiinţată în acest scop firma Prodplast Imobiliare care a preluat principalul activ de valoare al companiei, respectiv un teren de 4,3 hectare situat în zona Obor din Capitală pe care este situată fabrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO