Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Prin programele de emisiuni de titluri de stat Fidelis şi Tezaur, Finanţele vor să atragă între 8 şi 10 mld. lei în 2021 de la populaţie

Ministerul Finanţelor, condus de liberarul Alexandru Nazare, intenţionează ca în 2021, prin programele de emisiuni de titluri de stat Fidelis şi Tezaur, să atragă de la persoanele fizice o sumă cuprinsă între 8 şi 10 miliarde de lei şi de asemenea să păstreze alocarea integrală a sumelor subscrise.

Astfel, investitorii persoane fizice pot împrumuta din nou statul român în 2021, atât prin intermediul emisiunii Tezaur (ale cărei titluri de stat pot fi cumpărate de la Poşta Română, Trezorerie şi probabil şi online, aşa cum promite Ministerul Finanţelor), dar şi Fidelis – prin intermediul societăţilor de brokeraj şi al unui consorţiu de intermediere bancară.

Dobânzile încă nu sunt publicate, fiind cel mai probabil peste cele cu care bancherii remunerează depozitele. Un alt avantaj al investiţiei în titlurile de stat este faptul că acestea sunt neimpozabile, iar în cazul Fidelis – cele care ajung la bursa de la Bucureşti după încheierea perioadei de subscriere – lichiditatea poate fi asigurată cu condiţia găsirii unei contrapărţi.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.