Burse - Fonduri mutuale

Primele declaraţii de la listarea celei mai mari emisiuni de obligaţiuni în lei de la BVB. Ioana Tănase, BCR: Vrem să atragem anual între 0,5 şi 1,5 miliarde lei prin Bursă

Sergiu Manea, CEO BCR şi Ioana Tănase, director executiv Corporate Finance BCR

Sergiu Manea, CEO BCR şi Ioana Tănase, director executiv Corporate Finance BCR

Autor: Tibi Oprea

19.12.2019, 13:20 537

Ioana Tănase, director executiv corporate finance BCR, a doua cea mai mare bancă de pe piaţa locală, spune, la listarea obligaţiunilor de 600 milioane lei, că banca urmăreşte să atragă anual între 0,5 şi 1,5 miliarde de lei prin emisiuni de obligaţiuni sau alte instrumente financiare pentru a-şi continua consolidarea bilanţului.

“Noi avem în plan emisiuni pe aproximativ patru-cinci ani de acum înainte. Targetăm sume care variază între 0,5 şi 1,5 miliarde de lei. Desigur că aceste sume pot depinde de volumul de business, de cum va evolua cartea de reglementare. Cam o emisiune pe an în următorii cinci ani. Nu putem spune dacă va fi una sau mai multe, putem spune că targeturile pe care le-am menţionat sunt anuale. Pot fi instrumente, nu doar emisiuni de obligaţiuni”, spune Ioana Tănase joi la BVB.

BCR a listat joi la obligaţiuni de 600 de milioane de lei la Bursa de Valori Bucureşti, aceasta fiind cea mai mare emisiune de obligaţiuni denominată în lei care ajunge pe piaţa de capital locală, dar şi prima finanţare a băncii pe piaţa de capital locală după o pauză de 13 ani. Obligaţiunile sunt negarantate, nepreferenţiale şi nesubordonate, cu rang senior, maturitatea la şapte ani şi o dobândă de 5,35% pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO