Burse - Fonduri mutuale

Primăria Bucureştiului spune că are bani ca să plătească dobânzile la obligaţiunile de la bursă şi că pentru aprilie şi mai deja a plătit

Primăria Bucureştiului spune că are bani ca să...

Autor: Liviu Popescu

17.06.2019, 09:30 308

În acelaşi timp, primăria spune că aşteaptă de la guvern 800 milioane de lei pentru municipiul Bucureşti prin rectificare bugetară.

Primăria Bucureşti spune că în lunile aprilie şi mai a realizat plata dobânzilor câtre deţinătorii obligaţiu­nilor de 2,2 mld. lei pe care Capitala le are la bursa de la Bucureşti şi că datoria publică a municipiului Bucureşti şi implicit serviciul acesteia constituie o categorie de cheltuieli prioritară.

„Politica municipiului Bucureşti în ceea ce priveşte datoria publică locală este una conservatoare, cu limite de prudenţă mult mai stricte decât cele impuse de cadrul legislativ. Serviciul datoriei publice pentru anul în curs, şi anume totalitatea dobânzilor, comi­sioa­nelor şi ratelor de capital scadente pe parcursul acestui an, reprezintă 5,75% din media veniturilor curente a ultimilor trei ani“, a transmis PMB la solicitarea ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO