Burse - Fonduri mutuale

Prima tranşă după listare la FP: 7 mil. euro

Autor: Roxana Daniela Pricop

18.05.2011, 23:50 1510

Autoritatea Naţională pentru RestituireaProprie­tăţilor (ANRP) a emis titluri de conversie în cuantum de56,4 milioane de acţiuni la Fondul Proprietatea (FP) de la reluareaprocedurii din 2 mai, potrivit informaţiilor funrizate deANRP.

La cotaţia de 0,51 lei/titlu de ieri,acţiunile nou emise valorează 29,2 mil. lei (7,1 mil. euro).Teoretic, începând de luni, 2 mai, ANRP reluat procesul deconversie în acţiuni FP a titlurilor de despăgubire după aproapepatru luni de pauză, însă abia ieri Depozitarul Central, instituţiacare ţine registrul acţionarilor FP, a început să transfere acţiunidin contul Finanţelor în contul foştilor proprietari. Valoareacelui mai mare titlu de conversie din cele procesate până în acestmoment, emis de ANRP, este de 7,28 milioane de acţiuni, calculat lapreţul mediu ponderat de 0,6176lei/acţiune.

"Speculatorii reacţionează primii laveştile sau infor­maţiile venite dinspre ANRP sau DepozitarulCentral, pentru că se aşteaptă să apară pachete suplimentare deacţiuni în piaţă", a spus Mihai Chişu, broker la IFBFinewst.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO