Burse - Fonduri mutuale

Porumboiu vrea să preia controlul total la Comcereal Vaslui, un business de peste 300 mil. lei, şi să delisteze compania

Adrian Porumboiu

Adrian Porumboiu

Autor: Ioana Tudor

12.08.2014, 21:00 845
Omul de afaceri Adrian Porumboiu, care controlează producătorul de cereale Comcereal Vaslui (CCEV), intenţionează să preia şi restul de circa 10% din capitalul companiei de cereale aflat acum în proprietatea acţionarilor minoritari şi să retragă compania de la tranzacţionare.
 
La cel mai recent preţ din piaţă, de 0,22 lei pentru o acţiune CCEV, pachetul aflat acum în proprietatea minoritarilor valorează circa 5,1 milioane de lei.
 
„Am avut beneficii nesemnificative de pe urma prezenţei pe bursă şi intenţionăm să ieşim de la tranzacţionare în viitorul apropiat. Acum aproape o jumătate de an am cumpărat încă 5% din Comcereal Vaslui şi vrem să achiziţionăm şi restul de acţiuni, însă e greu să-i găsim pe cei care le deţin. Unii dintre ei nici nu mai ştiu că sunt investitori la bursă“, a spus Adrian Porumboiu, proprietarul Racova, un business în agricultură, industria alimentară şi turism de circa 150 mil. euro anual.
 
Comcereal Vaslui s-a listat pe piaţa RASDAQ în 1996 în urma procesului de privatizare în masă şi provine din divizarea fostei regii autonome Romcereal care s-a ocupat cu depozitarea cerealelor la începutul anilor nouăzeci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO