Burse - Fonduri mutuale

Petru Prunea: Un fond londonez este interesat sa preia 10% din Broker Cluj

etru Prunea: Un fond londonez este interesat sa preia 10% din Broker Cluj

Click pentru imaginea marita

10.09.2007, 17:39 19

Societatea de intermedieri financiare Broker Cluj (BRK) a primit saptamana trecuta o propunere de cumparare de actiuni din partea unui fond de investitii londonez, in valoare de peste 10 mil. euro, potrivit presedintelui companiei, Petru Prunea. "Este vorba de un fond de investitii de portofoliu cu sediul la Londra", a declarat Prunea, fara sa precizeze numele investitorilor. El a mai spus ca ar fi bine daca britanicii ar intra in actionariatul companiei, dar a precizat ca o decizie in acest sens va fi luata in sedinta Consiliului de Administratie din data de 19 septembrie. Prunea a mai spus ca investitorii londonezi nu intentioneaza sa cumpere actiuni de pe piata de capital. "In acest moment, singurul mod pe care-l vad ca acest fond sa intre in actionariatul Broker ar fi sa facem o majorare de capital prin care sa fixam un pret de emisiune neatractiv pentru actionarii actuali, astfel incat fondul britanic sa aiba acces", a mentionat Prunea. Broker a anuntat deja ca intentioneaza sa mai deruleze o majorare a capitalului social cu circa 12,5% la finele acestui an, dupa finalizarea majorarii de capital aflata in desfasurare. In acest moment, Broker deruleaza o majorare de capital cu actiuni gratuite si aporturi in numerar din partea actionarilor, prin care isi propune sa atraga circa 5,46 mil. euro de la investitori. In urma acestei operatiuni, capitalul social al Broker va ajunge la 95 mil. lei (30 mil. euro), iar capitalizarea companiei se va ridica la circa 160 mil. euro. Astfel, un pachet de 10% din Broker ar urma sa valoreze pe Bursa circa 16 mil. euro.
Conform statutului Broker Cluj, niciun actionar nu poate detine individual sau concertat mai mult de 10% din actiunile cu drept de vot in cadrul companiei. Actiunile Broker au inchis sedinta de tranzactionare de vineri la pretul de 2,9 lei/actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO