Burse - Fonduri mutuale

Petrom a investit 29 de milioane de euro într-un depozit de carburanţi la Brazi

09.11.2010, 23:10 137

OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie locală, a finalizat oinvestiţie de aproximativ 29 mil. euro într-un depozit decarburanţi la Brazi, pe platforma rafinăriei Petrobrazi, punândpunct astfel programului privind modernizarea infrastructuriipentru depozitare stabilit pentru 2010.

Noul depozit va asigura aprovizionarea zonei centrale şi de esta României, respectiv judeţele Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea,Galaţi, Ialomiţa şi Brăila, având o capacitate totală de 8.120 demetri cubi.

"Cu două depozite nou construite, respectiv Brazi şi Jilava(2009), ne-am atins obiectivul nostru pentru 2010 în ceea cepriveşte modernizarea infrastructurii de depozite de carburanţi",spune Neil Anthony Morgan, membru al directoratului Petrom,responsabil cu activitatea de rafinare.

Potrivit datelor comunicate de Petrom, investiţia în depozitulde la Jilava, finalizată anul trecut, a fost începută în anul 2007valoarea proiectului fiind de 32 mil. euro. Acesta este cel maiimportant depozit de carburanţi al companiei, cu o capacitatetotală de 27.000 de metri cubi, deservind municipiul Bucureşti şiîncă cinci judeţe, respectiv Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu şiTeleorman. Tot potrivit unor date ale producătorului de petrol şigaze, întregul program de modernizare a reţelei de depozite aPetrom era evaluat la 200 mil. euro.

"Produsele petroliere livrate la depozitul Brazi sunt stocate înrezervoare supraterane, prevăzute cu sisteme automate de măsurare avolumului şi temperaturii, sistem automat de protecţie pentrusupraalimentare şi un sistem fix de stingere a incendiilor. Acesteaau pereţi dubli din oţel şi sunt conectate la un sistem automat dedetecţie a scurgerilor sau a fisurilor", mai spun reprezentanţiiPetrom.

Petrom ar putea raporta un profit de 461 mil. lei înT3

Petrom ar putea raporta, pentru trimestrul al treilea, o scăderede 28% a profitului net faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut,la 461 milioane de lei, din cauza unui provizion de 100 milioane delei pentru reevaluarea activelor din Kazahstan, potrivitanaliştilor financiari intervievaţi de Reuters. Estimările celornouă analişti variază între 183 milioane de lei şi 839 milioane delei. În trimestrul al treilea din 2009, compania a raportat uncâştig de 643 milioane de lei.

Petrom raportează astăzi rezultatele pentru primele nouă luniale anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO