Burse - Fonduri mutuale

Care sunt perspectivele industriei de asset management? Claudiu Cercel, BRD SocGen: Viitorul aparţine arhitecturii deschise, anume distribuirea fondurilor altor administratori. Dacă vrem să contăm în piaţă, este nevoie să oferim o paletă diversificată de produse

 Claudiu Cercel, directorul general adjunct al BRD – Groupe Société Générale

Claudiu Cercel, directorul general adjunct al BRD – Groupe Société Générale

Autor: Eduard Ivanovici

14.10.2022, 07:30 387

ASF ar trebui să permită activarea unui cont global, care previne momentan posibilitatea ca un actor dintr-un grup bancar să distribuie prin canalele altor actori, spune Claudiu Cercel.

Viitorul industriei de asset ma­na­gement este definit prin concepte precum contul global şi arhitectura deschisă, care se referă la distribuirea fondurilor altor administratori de active, consideră Claudiu Cercel, directorul general adjunct al BRD – Groupe Société Générale, prezent la Summitul Administratorilor de Fonduri din 2022.

„Clienţii tind să lucreze cu băncile, de vreme ce au cu ea o rela­ţie globală, aşa că nu văd deocam­dată din partea platformelor de tranzacţionare un pericol mortal, care să ne afecteze pe cei care facem parte din grupuri ce deţin inclusiv societăţi de administrare a fondu­rilor. Totuşi, sunt de acord că viitorul aparţine arhitecturii deschise“, adau­gă reprezentantul BRD – SocGen.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO