Burse - Fonduri mutuale

Pentru un pret corect Ardaf se va vinde, crede un broker de asigurari

21.07.2006, 19:18 28

Compania de asigurare Ardaf a pierdut ieri 11 milioane de euro din valoarea de piata pe Rasdaq, dar observatorii din piata spun ca vanzarea Ardaf catre un investitor este inca posibila, cu conditia ca pretul cerut sa fie corect.
"Vanzarea este masura cea mai vehiculata pentru Ardaf in ultima perioada. Compania este in continuare atractiva pentru un investitor, chiar si unul strain, dar ceea ce conteaza cel mai mult este pretul cerut", a declarat pentru ZF Cristian Fugaciu, directorul general al celui mai mare broker de asigurare din Romania, Marsh.
El este de parere ca scaderea pretului actiunilor Ardaf face societatea si mai atractiva pentru un potential cumparator. "Atunci cand un investitor vrea sa intre pe o piata de asigurare si sa nu o ia de la zero, se uita dupa companiile cu reteaua dezvoltata, iar Ardaf are si retea, si angajati destui", considera Fugaciu. Pentru pretul corect, Ardaf se va vinde, daca actionarii decid sa ofere pietei spre vanzare titlurile asiguratorului, spune el. Cat despre sanatatea financiara a companiei, aceasta poate fi stabilita de orice investitor interesat in urma unui due-diligence, a mai spus el.
Compania Ardaf a intrat efectiv in procesul de administrare speciala incepand de ieri, cand administratorul special delegat de CSA, avocatul independent Radu Cocea, a ajuns la sediul companiei pentru a-si prelua mandatul.
Octavian Manastireanu, presedintele Consiliului de Administrare al Ardaf, a confirmat ca administratorul special a ajuns ieri la companie si ca activitatea curenta se desfasoara normal la Ardaf: se vand polite, se fac subscrieri si se platesc daune.
Desi compania poate fi inca vanduta dupa finalizarea planului de redresare financiara decis de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), detinatorii semnificativi de titluri nu au luat inca o decizie ferma in acest sens. Societatea este controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, care detine prin firma Tender SA 70,69% din titlurile Ardaf. Contactati de ZF, reprezentantii Tender SA nu au facut niciun comentariu pana la inchiderea editiei. De asemenea, austriecii de la Raiffeisen Zentralbank nu au luat inca o decizie referitoare la viitorul participatiei lor de 10,19% in cadrul Ardaf.
Conform deciziei CSA, actionarii companiei trebuie sa majoreze capitalul societatii cu aproape 31 mil. euro pana la data de 30 septembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO