Burse - Fonduri mutuale

Pe scurt despre cel mai mare fond de argint

Autor: Roxana Pricop

26.12.2011, 17:03 259

Cel mai mare fond de investiţii în argint este iShares Silver Trust Fund (listat la NYSEArca sub simbol SLV). Are o valoare de 9,27 miliarde de dolari şi deţine 9.700 de tone de argint. Fondul este administrat de compania iShares, divizia specializată în ETF-uri a gigantului american BlackRock. Obiectivul fondului este ca evoluţia acţiunilor SLV să reflecte evoluţia cotaţiei argintului în orice moment, după deducerea cheltuielilor şi obligaţiilor.

Shares Silver Trust Fund funcţionează asemeni unei Exchange Traded Fund (ETF). Un ETF este un fond deschis de investiţii listat care urmăreşte performanţa unui indice recu¬nos¬cut de ac¬ţiuni sau a unui metal preţios. Principalul argument pentru care sunt preferate de investitori este faptul că, prin structura lor, ETF-urile combină avantajele unui fond deschis cu cele ale unei acţiuni tranzacţionate. Mai exact, printr-o sumă relativ mică de bani investitorii pot cumpăra prin intermediul unui ETF toate acţiunile cuprinse într-un indice bursier.

Pe bursele din vestul Europei şi din SUA fondurile tranzacţionate pe bursă au devenit unul dintre cele mai de succes vehicule de investiţii din ulti¬mul deceniu datorită costurilor reduse de tranzacţionare, varietăţii expunerilor care pot include o gamă largă de active dar şi posibilităţii de a miza şi pe deprecierea valorii respectivelor active.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO