Burse - Fonduri mutuale

Pe o Bursă în scădere cu 3% în ultima lună, analiştii de la Wood & Co recomandă „cumpărare“ pentru acţiunile Arobs Transilvania Software şi oferă un preţ ţintă cu un randament potenţial de 45%

Pe o Bursă în scădere cu 3% în ultima lună,...

Autor: Eduard Ivanovici

21.08.2023, 07:22 7848

♦ Target de 1,43 lei versus 0,9 lei cât este preţul la BVB.

Casa cehă de brokeraj Wood & Co a iniţiat acoperirea pentru acţiunile companiei de IT Arobs Transilvania Software (simbol bursier AROBS), controlată de antreprenorul clujean Voicu Oprean, oferind astfel o recomandare de tip „buy“, se arată într-o analiză prezentă pe platforma BVB Research.

„Peste 75% din veniturile sale provin din servicii, inclusiv din dezvoltarea de software-uri încor­porate. Produsele generează circa 20%, în principal software-uri de gestionare a flotei şi software-uri pentru întreprinderi. Restul provine din integrarea de software şi revânzarea de hardware. Software-ul încorporat pentru industria auto reprezintă o competenţă de bază, o activitate cu marje de profit ridicate, clienţi fideli, care prin fuziuni şi achiziţii a extins această activitate în domeniul aerospaţial şi în sectorul aerospaţial şi al ştiinţelor vieţii“, argumentează analiştii de la Wood.

Aceştia au oferit un preţ ţintă de 1,43 lei pentru acţiunile societăţii, ceea ce implică o creştere potenţială de 45% în următorul an dacă luăm în calcul preţul de 0,985 lei de la Bursa de Valori Bucureşti. În ultima lună, BVB este pe minus cu 3,3% prin indicele BET, scăderea ajungând la 2,6% în ultima săptămână. Anul acesta, emitentul este pe plus cu 21%, pe un rulaj de 39,3 milioane de lei. În ultimele 12 luni, dinamica este de plus 9,7%, pe tranzacţii de 57,2 milioane de lei, conform BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO