Burse - Fonduri mutuale

Pe ce acţiuni mizează administratorii de fonduri

Pe ce acţiuni mizează administratorii de fonduri

Autor: Roxana Pricop

13.01.2016, 00:07 10793

Titlurile grupului de distribuţie Electrica (EL) şi acţiunile bancare BRD şi Banca Transilvania sunt favoritele mana­ge­rilor de bani pentru acest an. Petrom şi Romgaz ar putea per­for­ma dacă preţul barilului de petrol se stabilizează.

„Acţiunile Romgaz şi Petrom pot beneficia de o posibilă stabilizare a preţului petrolului. Acţiunile Fondului Proprieta­tea şi Electrica pot beneficia de pe urma tranzacţiei cu partici­paţi­ile minoritare deţinute de FP la sucursalele Electrica. Ne aş­tep­tăm ca indicele BET să închidă anul la peste 7.250 punc­te“, a spus Dragoş Manolescu, director de investiţii la socie­tatea de admi­nis­trare OTP Asset Management.

Bursa de la Bucureşti a început anul cu stângul, raportând o scă­dere de 6%, în linie cu evoluţia pieţelor externe. Pe de altă parte, activele fondurilor mutuale vor creşte în acest an cu 10-15%, fiind estimate să atingă pragul istoric de 6 mld. euro. Prin­ci­pala provocare va fi obţinerea de randamente într-un context ex­trem de volatil pe pieţele financiare. Industria fondurilor mu­tuale începe anul 2016 cu optimism: toţi managerii consultaţi de ZF şi-au bugetat creşteri de două cifre ale activelor aflate în ad­mi­nistrare, iar pentru piaţa în ansamblu aceştia se aşteaptă la o creş­tere de până la 15%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO