Burse - Fonduri mutuale

Patriciu despre exitul de la Rompetrol: Este un zvon care nu poate fi confirmat. Kazahii nu comenteaza

Patriciu despre exitul de la Rompetrol: Este un zvon care nu poate fi confirmat. Kazahii nu comenteaza
04.06.2009, 18:36 24

Dinu Patriciu, directorul general executiv al grupului Rompetrol, a declarat ieri pentru Adevarul, cotidian care-i apartine, ca informatiile privind vanzarea pachetului de actiuni de 25% pe care il mai detine la Rompetrol, impreuna cu partenerul sau de afaceri Phil Stephenson, catre compania de stat kazaha KazMunaiGaz reprezinta un "zvon de presa care nu poate fi confirmat". 

"Nu am luat o decizie de a vinde actiunile, desi am acest drept", a precizat Patriciu pentru Adevarul. El a mai spus ca sunt tot felul de zvonuri in piata, la fel si in companie. "Sunt efectele crizei, lumea e nelinistita", a mai spus Patriciu.
Ziarul Financiar a publicat ieri un articol potrivit caruia omul de afaceri s-ar afla in discutii intense cu actionarii majoritari ai grupului Rompetrol, compania KazMunaiGaz, pentru vanzarea pachetului de 25% din actiuni.
Contactati de ZF, reprezentantii KMG au raspuns ca "din pacate nu putem comenta pe aceasta tema pentru moment. Speram sa ne intelegeti" la intrebarea privind eventualele discutii pe tema preluarii pachetelor de actiuni de la Dinu Patriciu si Phil Stephenson, astfel incat KMG sa ajunga la o detinere de 100% a grupului Rompetrol. "Potrivit acordului de achizitie, partile au optiunea si nu obligatia de a cumpara/vinde pachetul de 25%", au mai precizat reprezentantii KMG.
Rompetrol Rafinare, principala companie a grupului Rompetrol, spune intr-un comunicat ca nu detine informatii privind schimbari ale actionariatului la nivelul The Rompetrol Group si ca astfel nu poate comenta zvonurile aparute in presa.
"Totodata, procesul de restructurare interna a fost finalizat, iar in perioada urmatoare nu se prevad schimbari majore de management", au mai precizat reprezentantii companiei.
Titlurile Rompetrol Rafinare s-au apreciat ieri cu peste 6% pe Bursa.
Dinu Patriciu, 58 de ani, a vandut in vara anului 2007 un pachet de 75% din actiunile grupului Rompetrol catre compania de stat KazMunaiGaz.
Valoarea tranzactiei s-a ridicat la 1,6 miliarde de dolari, potrivit reprezentantilor companiei. Initial valoarea fusese estimata la 2,7 miliarde de dolari, pornind de la evaluarea de 3,6 miliarde de dolari atribuita grupului. Prin intermediul acestei tranzactii, Dinu Patriciu a devenit cel mai bogat om din Romania, iar, potrivit clasamentului Forbes, detine o avere de 1,8 miliarde de dolari.
Grupul pe care l-a format in jurul rafinariei Petromidia timp de aproape un deceniu a ajuns sa deruleze operatiuni in 12 tari si estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de 8,7 miliarde de dolari.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO