Burse - Fonduri mutuale

Pariuri pe argint şi petrol direct de la Bucureşti din 25 iulie

Autor: Roxana Pricop

21.07.2011, 18:27 244

Investitorii vor putea paria pe evoluţia preţului barilului depetrol şi a cotaţiei argintului de la Bucureşti începând din 25iulie când intră la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti(BVB) contracte futures cu activ suport preţul în dolari al unuibaril de petrol de tip Brent Crude Oil şi cu activ suport preţul îndolari al unei uncii troy de argint cu puritate de minim 99,9%.

Din aceeaşi zi, societatea de brokeraj Tradeville va acţiona încalitate de Market Maker, furnizând lichiditate pentru cele maiapropiate două scadenţe ale acestor două contracte futures.

Până la data de 31 august inclusiv, BVB nu va percepe tarifpentru tranzacţionarea acestor noi contracte futures.

Contractele futures sunt produse derivate prin care uninvestitor se angajează că cumpără/vinde activul suport la un preţşi dată dinainte stabilite. Acestea permit investitorului fie să seprotejeze de creşterea sau scăderea preţului activului suport, fiesă speculeze evoluţia cotaţiei activului suport.

Printre cele mai tranzacţionate contracte futures de la bursadin Bucureşti sunt cele cu activ suport perechea valutară euro/leu,aurul şi acţiunile Fondului Proprietatea (FP). Joi, 21 iulie,valoarea totală a contractelor futures tranzacţionate a fost decirca 84.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO